RT Plethora - шаблон joomla Продвижение

СпортРозділ для чоловіків

Чи можна перекачати зайвий жир в м"язи?

Люди, які мають «пивний животик» розуміють, що для виправлення ситуації потрібно займатися спортом. При цьому вони хочуть вбити два зайці - прибрати зайві жирові відкладення і набрати м'язову масу.

Все це можливо, але одна з масових помилок у тому, що вони хочуть «перекачати жир в м'язи». Дійсно, багато хто вважає, що якщо почати займатися спортом, то жир перетвориться на м'язи.

 
Звичайно, ви можете позбутися від жирів, ви можете накачати м'язи, і побудувати красиве тіло, але ці завдання потрібно вирішувати поетапно і діяти правильно.
Спочатку потрібно зрозуміти, що жир і м'язи - це різні тканини, можна сказати що це різні органи, і одне в інше не перетворюється!
 
М'язи - двигуни тіла
М'язові клітини мають складну білкову структуру і в поєднанні з нервовою системою утворюють рухові механізми.
Кожна м'язова клітина - це маленький двигун з величезною кількістю спеціальних механізмів і всі разом вони розвивають більшу силу.
Кожен м'яз - це складний руховий орган побудований з білків.
 
Жирові запаси організму
Жири - це резервне джерело енергії, вони накопичуються в спеціальних жирових клітинах.
Жирові клітини мають свою структуру і функції, розташовуються в певних місцях і утворюють жирову тканину.
Можна сказати, що жирова тканина - це теж орган, який має свою структуру і виконує певні завдання.
 
Що ж можна зробити з м"язами і жирами
 
М'язи можна тренувати і розвивати різні їх параметри: силу, м'язову масу (товщину м'язів), витривалість силову й загальну, швидкісні характеристики і так далі. Для розвитку різних якостей потрібен певний тип фізичних навантажень.
 
Жири можна тільки витратити на отримання енергії, адже саме для цього організм їх запасає. Щоб витратити жири, потрібні певні умови:
1. Жирові запаси - це резервне джерело енергії, тому організм витрачає їх тільки на тлі обмеженого харчування.
2. Потрібно підвищувати фізичну активність, щоб виникав запит на енергію.
 
Чи можна спрямувати енергію з жирів на ріст м'язової маси
 
Можливо, фразу «перекачати жир в м'язи» можна зрозуміти так - при фізичних навантаженнях жири будуть витрачатися для отримання енергії, яка піде на рух і на ріст м'язів. Таким чином, жири будуть витрачатися, а м'язи рости ... Але якщо розглянути факти, то ви побачите, чому це не працює.
 
Умови для спалювання жирів:
Головні джерела енергії - це вуглеводи і жири, щоб організм витрачав жири потрібно дотримуватися певної дієти і створити недостачу вуглеводів. Якщо організм витрачає жирові запаси, значить вам вдалося створити дефіцит енергії, тобто ви витрачаєте більше ніж з'їдаєте.
 
Умови для нарощування м'язової маси:
Щоб нарощувати м'язову масу потрібні тренування з більшими вагами. Енергію для потужної силової роботи м'язи можуть отримувати тільки з вуглеводів. Без хорошого забезпечення вуглеводами м'язи не здатні на велику силову роботу і не можуть набирати масу. У режимі дефіциту енергії, коли організм витрачає жири, він не буде займатися нарощуванням м'язової маси.
 
Для спалювання жирів найкраще підходять тренування на витривалість, а так само виконання вправ з малими і середніми вагами, але з більшою кількістю повторень.
Жири не можна «перекачати» в м'язову масу, але їх енергію можна витратити на розвиток витривалості. При цьому покращиться кровообіг і працездатність м'язів, вони стануть міцними і рельєфними.
 
З чого починати новачкам, що хочуть набрати масу м"язів і прибрати жири 
 
Якщо у вас є великі жирові надлишки, рекомендую спочатку прибрати жири.
По-перше, вам самим буде приємніше нарощувати м'язи, коли вони мають красиву форму, а не покриті шаром жиру.
По-друге, якщо ви новачок, то працюючи над зниженням ваги, ви «тонізуєте» свої м'язи, підвищите їхню працездатність і підготуєте до майбутніх тренувань з важкими вагами. Крім того, піднімаючи середню вагу по багато разів, ви освоїте техніку виконання вправ.
 
Сподобалось? Розкажіть друзям!

Додати коментар

Захисний код
Оновити