RT Plethora - шаблон joomla Продвижение

КультураРозділ для чоловіків

Український dark-folk гурт Поророка презентував кліп на тему Розстріляного Відродження

Український dark-folk гурт Поророка презентував кліп на тему Розстріляного Відродження. В основі сюжету історія трагічного кохання молодої художниці. Події розгортаються під час Великого терору 30-х років, коли чимало представників української інтелігенції було піддано репресіям радянської влади. 

 

Серед постраждалих були і українські художники-монументалісти - послідовники школи Михайла Бойчука. Певний час вони активно і вільно працювали при радянській владі, зображуючи у своїх роботах, зокрема, побут українського селянства. Утім у 30-х роках режим побачив в них загрозу. У 1937 році їх було страчено за надуманими звинуваченнями у націоналізмі. Усі роботи бойчукістів були знищені, до наших днів збереглися лише невеликі роботи завдяки приватним колекціонерам - малюнки, ескізи, кераміка.


"Цей кліп по суті курсова робота, але по масштабу він вражає. Дуже вдячна команді, яка над ним працювала. Режисерка Олександра Конопля, студентка університету імені Карпенко Карого мала ідею - зняти таку історію про кохання, яке пережило час. Наша пісня на слова Шевченка "Нащо мені чорні брови", яку Саша просто почула в мережі, ідеально зійшлась з цією задумкою. Історія не заснована на історичних фактах, але вона є яскравою ілюстрацією того часу”, - розповідає фронтвумен гурту, Світлана Сугак

 

Наш Телеграм канал, підписуємось та смакуємо життя разом з SAVOR!

Додати коментар

Захисний код
Оновити