RT Plethora - шаблон joomla Продвижение

КультураРозділ для чоловіків

Стародавні міфи і легенди Білорусі - у магічному кліпі NaviBand

Фіналісти Євробачення-2017 – білоруський гурт NaviBand презентує свій новий кліп.

 

Хоча осінь вже нагадує про себе, ми аж ніяк не хочемо, щоб літо залишилось в минулому -  у цьому нам допомагають спогади про найкращі моменти літа. Один з них – це свято Івана Купала, яке стало ключовим моментом відео, знятого на пісню "Бяжы". В Українi прем’єра відбулася на сайті 24tv.ua.

 

Режисером кліпу став молодий, але вже досить відомий білоруський режисер Кирило Нонг - корінний мінчанин з в'єтнамськими корінням. В свої 27 він встиг закінчити навчання в Нью-Йоркській кіноакадемії (New York Film Academy) та зняти 3 фільми. Нещодавно один з них - "Працівник року" - отримав гран-прі на 6-му фестивалі мобільного кіно velcom Smartfilm.

 

Нагадаємо, що NaviBand підкорив Україну та мільйони глядачів з усього світу піснею "Гісторыя майго жыцця" ("Історія мого життя"), яку представили під час національного відбору Євробачення-2017. Журі, зал, глядачі зустріли їх оплесками, подарували овації та свою любов. На фіналі Євробачення-2017  саме ця пісня отримала від українського журі максимальний бал!

 

Кирило Нонг ділиться своїми враженнями від зйомки відео:

"Я давно відчував бажання відобразити білоруський національний колорит, її природу, традиції, фарби. Хотілося зняти щось в міру просте, абстрактне, але з конкретною думкою, ідеєю. Купала - свято молодості, життєствердної енергії, неприборканої, трохи навіть дикої. Час, коли стародавні міфи і легенди стають буденними, а звичайні речі набувають незвичайний, магічний відтінок. Щось схоже я вловив, прослуховуючи пісню NaviBand. Ще в процесі обговорення кліпу, я катався по різних місцях, вишукував відповідні локації. Вийшло познімати в Поліссі, недалеко від Нарочанського парку і в районі Налібокської пущі. З усього знімального процесу найбільше запам'яталася річка Прип'ять. Полісся стало для мене відкриттям - один з тих випадків, коли засмучуєшся, що не виходить навіть наполовину передати красу пейзажів. Процес зйомок проходив у дуже приємній обстановці і після зйомок не хотілося повертатися назад так швидко. Самою непростою сценою була кульмінація з головним обрядом. Потрібно було зібрати достатню кількість дівчат і хлопців, знайти кожному правильний одяг. Більш за все на майданчику нам заважали комарі та інші комахи, що літають".

 

 

Артем Лук'яненко  та Ксенія Жукпро вибір пісні для кліпу та про те, як проходили зйомки:

"Ми вважаємо "Бяжы" однією з найголовніших і важливих пісень у творчості NaviBand. Пісня глибока і дуже атмосферна, тому ми вирішили посилити сприйняття і зняти на "Бяжы" кліп. Ми вже почали запис нового альбому і цей кліп - своєрідне підведення риски етапу альбому "Ілюмінація" і перехід на новий. Автор пісні Артем. Саму ж ідею аранжування втілили групою. Після виходу пісні в акустичній версії в альбомі "Сонцам сагрэтыя" люди дуже часто просили заспівати її на концертах. Тому ми попрацювали над аранжуванням і в оновленому вигляді пісня увійшла до альбому "Ілюмінація". Відверто можемо зізнатися, що це найцікавіші зйомки, які у нас були. Різні локації по всій країні. Нам дуже важливо показати, що у нас в Білорусі є неймовірні місця, які можуть надихати, якими ми пишаємося. Природа - один з головних джерел натхнення для нас, тому ми відчували себе просто прекрасно. Всього було 6 знімальних днів, безліч локацій і загальна атмосфера таїнства".

 

Вже зовсім скоро, у киян буде можливість знову зустрітись з білорусами на великому сольному концерті - 23 вересня у Caribbean club! Фіналісти Євробачення-2017 виконають у Києві свої найкращі пісні, серед яких ви, звичайно ж,  почуєте і живе виконання доленосної пісні «Гістория Майга жицця», і інші яскраві хіти гурту. Сьогодні колектив NaviBand дуже популярний не тільки у себе на батьківщині, українська публіка також високо оцінила їх творчість і з нетерпінням чекає зустрічі в Києві!

                                              

 

Наш Телеграм канал, підписуємось та смакуємо життя разом з SAVOR!

Додати коментар

Захисний код
Оновити