RT Plethora - шаблон joomla Продвижение

КультураРозділ для чоловіків

Зима не може бути безкінечною: весна українського кіно – фільм «Червоний»

Писати рецензії – справа подекуди невдячна, а подекуди – надто суб’єктивна. Особливо після перегляду українського кіно. Боїшся здатись або надто патріотом, або недопатріотом.

 

 

Але не після перегляду фільму «Червоний» прекрасного грузинського режисера Зази Буадзе. Адже після цього кіно ти виходиш просто ГЛЯДАЧЕМ якісного фільму. Без пафосу і радикального націоналізму, без європейського, подекуди уніфіковано-сірого гуманізму. Ти виходиш по-справжньому ЖИВИМ.

 

 

Як знімали?

Кіно, зняте за мотивами книги успішного Андрія Кокотюхи апріорі не могло би бути поганим, чи як мінімум – хочеться вірити! – комерційно невдалим. Роман «Червоний» здобув премію конкурсу «Коронація слова» як кращий історичний роман – і це вже «зобов’язало» творців фільму до хорошого кінематографічного продукту.

 

 

Режисер фільму, фільму, який зняли за короткий час – 3 місяці, - і за можливості не надто великого бюджету – близько 20 млн гривень, відповідаючи на запитання журналістів вдало підмітив:  «Українське кіно, його наявність і присутність – це ознака здорового, живого суспільства». І справді, фільм «Червоний» просто пронизаний ЖИТТЯМ – у різних барвах і кольорах, вдало підкресленими майстерною операторською роботою Олександра Земляного, прекрасними панорамними планами – знімали у Кривому Розі, - і добірним кінорядом, таким насиченим, що фільм запросто можна «різати» на емоції-кадри.

 

 

 

Про що фільм?

Сюжет стрічки розповідає про героя, який бореться за ідеали вільної України в умовах протистояння ворожому тоталітарному режиму.

1947рік. У страшну м’ясорубку сталінських таборів потрапляє воїн УПА Данило Червоний, де мусить пройти крізь пекло і нелюдські умови каторги, переслідування  кримінальних ватажків, підлість, зраду  і відчай.

Данило знаходить в собі сили протистояти репресіям начальника табору і робить відчайдушну спробу вирватися на волю, піднявши перше повстання у таборі.

 

 

 

Варто відзначити, що образ героїв, як і сюжет фільму – збірний, заснований на реальних подіях,а актори (Микола Береза, Любов Тищенко, Олег Шульга) – майже всі дебютанти. І це справляє унікальне враження – виконавці ролей не мають впізнаваного бекграунду, що дозволяє глядачеві повністю зануритись у кінорозповідь, а критикам і скептикам – насолоджуватись детально продуманими декораціями, діалогами та сюжетом.

 

 

 

Кому дивитись?

Фільм «Червоний» - це кіно, про те, як не здатись. Кіно про справді ХОРОШИХ хлопців – і воно сподобається представникам сильної статі. Кіно про ЛЮБОВ, яка б могла бути і непомітно присутня – і фільм справді пасуватиме для перегляду леді. Кіно про Україну – але Україну для всіх, Україну без надриву і шароварщини. І саме до неї йдуть головні герої протягом усього  фільму – своїм шляхом, тільки починаючи цей шлях або героїчно закінчуючи його.

 

 

Щиро дякуємо кінотеатру «Космос» за чудову організацію допрем'єрного показу! Усі бажаючі зможуть переглянути фільм з 24 серпня!

Додати коментар

Захисний код
Оновити